Leseropplevelse

 

Jeg har (fortsatt; barn er små) begrenset tid til å lese. Det tar jeg sikkert igjen om noen år. Men de leseropplevelsene jeg får karret til meg i denne perioden, er ekstra velkomne, og især når de er så gode at livet mitt blir en viktig smule utvidet.

Boken jeg har lest så langt i sommer (det er lov å håpe at jeg rekker minst en til), heter Why be happy when you could be normal? og er skrevet av den godt etablerte britiske Jeanette Winterson. Dette er en biografi; den handler om Jeanettes tøffe oppvekst og hvordan hun ble forfatter. Hennes kjærlighet til ord, setninger, bøker. Og det er så vakkert og betryggende for meg å lese, jeg som denne våren har surret med tunge tanker om hvorfor jeg i det hele tatt skal skrive bøker når det gis ut så mye dritt og leserne vil ha dritten fremfor litteratur (slemt sagt, men noen må si det).

Takk Jeanette, for at du har gitt meg troen tilbake, og for at dine ord har vekket skrivelysten som utelukkende handler om å ville formidle litterære historier på beste måte. (Misforstå meg rett; dette vil jeg alltid, men de siste par årene har jeg blitt svett av å samtidig prøve å tenke marked/målgrupper. Den riktige rekkefølgen er a) å ville formidle noe litterært og b) eventuelt tenke noe om markedet. En svett forfatter har lett for å bytte rekkefølge)

 

 

 

En tanke om “Leseropplevelse

  1. Tilbaketråkk: En chevre chaud på Lidingö | Johanna Lindbäck

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *